Подкрепа на търсещите международна закрила в регистрационно-приемателните центрове

31/12/2018
Последно обновяване: 27/01/2018

Играем и учим

Проектът осъществявме в партньорство с УНИЦЕФ България. В рамките на проекта организираме образователни и рекреационни дейности, и екскурзии за деца, младежи и жени ежедневно в РПЦ - София (Овча купел, Военна рампа и Враждебна) и РПЦ – Харманли.

Проект Бежанци

Проект Бежанци се изпълнява вече шеста година в партньорство със Си Ви Ес – България. Проектът дава възможност на доброволци да преподават на деца и възрастни редица предмети като български и английски език, математика, природни науки, спорт и музика, както и да организират извънкласни събития и екскурзии. Това е една от най-големите и успешни доброволчески инициативи в България.

Парично подпомагане

В рамките на програмата на Каритас София „Парично подпомагане“ всеки един човек, настанен в РПЦ – София и РПЦ – Харманли получава ежемесечно подаръчни ваучери, с които да закупува храна и други продукти от първа необходимост. При нужда предоставяме в РПЦ медикаменти и хигиенни материали.