Стани доброволец

Ние в Каритас София вярваме, че всеки един има потенциала да стане част от нашето семейство като доброволец: да даде своето време, енергия и любов за нашите бенефициенти и проекти. В зависимост от вашите умения, свободно време и района, в който се намирате, има много различни доброволчески дейности, в които да се включите. Погледнете информацията за нашите нужди от доброволци в проектите в различни категории и райони тук и след това попълнете формуляр за кандидатстване или се свържете  с координатора за доброволци за още подробности:

ж.к. Илинден, бл.55, вх.В, ап.47, София 1309

volunteers@caritas-sofia.org

В София

Деца в риск и хора с увреждания

„Готови за училище“: Подкрепете децата от ромски произход от малки до тийнейджъри с образователни дейности и игри в едно читалище в кв. Факултета. Необходимо е владеене на български език за следобедни сесии с по-големи деца. (повече)

- „Благовещение“: Подкрепете младежи и възрастни с увреждания, включително с придружаване за екскурзии и други дейности, като работа с глина, пъзели, игри и физически дейности. (повече)

*Още дейности с деца в категория „Бежанци и мигранти“.

Уязвими и стари хора

„Рождество Христово“:
Подкрепете уязвими жени и семейства. Подходящо  за доброволци с интерес към изкуство (филц), които да работят с жени в ателие в центъра . (повече)

„Св. Йосиф“, Домашни грижи за стари хора: помощ в края на живота на хората, и подкрепа на медицински персонал. Дейностите се осъществяват в дома на бенефициентите. (повече)

Мобилна грижи: Подкрепете екипът ни, който всеки ден работи с бездомни хора в различни райони на София. Ще раздавате чай и ще общувате с тях.  Търсим доброволци с български език. (повече)

Бежанци и мигранти

Проект Бежанци: ангажимент за 4 месеца (следващото набиране на доброволци е през юли 2018) Организиране  на образователни и развлекателни дейности

за деца и възрастни бежанци, които живеят в приемателни центрове  в София. (повече)

„Бусманци“: същите дейности, както по-горе но в затворен център. (отново през май 2018)

Менторска програма: подходяща за българи. Станете ментор за пълнолетни бежанци/ мигранти. Сприятелете се  с тях чрез социални дейности. (отново през юни 2018)

Клуб за домашна работа: В нашия офис, 1:1 подкрепа на деца с домашните им от училище по  български, математика и др. (Повече)

Извън София

Деца в риск

Донесете радост и мотивация за учене на деца от 4 до15 години от малцинствените групи в Баня. Ангажирайте се веднъж на седмица в работни дни с подкрепа за образователни дейности или помагайте при пътувания и екскурзии, когато имате възможност. (повече)

В Малко Търново можете да предоставите подкрепа с образователни и развлекателни дейности  за деца и семейства в уязвимо положение в център ‘Цветница’. (повече)

Можете ли да посещавате  Куклен през седмицата? Нашият център за деца и семейства в риск има нужда от вашата подкрепа, особено с  изкуство, игри, приказки за нашите  деца от 9 до16 години. (повече)

Уязвими възрастни хора

Във Веселиново: Помагайте в дневен център „Св. Франциск“, за пълнолетни лица с увреждания – подкрепете с различни дейности и донесете ваши идеи!  (повече)

Желаете ли да отделите няколко часа всяка седмица, за да помагате с жизненоважни домашни грижи за стари хора? Те ще ви благодарят, че сте променили деня им. Пазарувайте за тях, говорете им и ги слушайте   Възможно е да  помогнете, ако сте в Малко Търново, Пловдив или Покрован.(повече)

В Бургас можете да станете част от мобилния екип или да подкрепите дейностите в център за бездомни хора. Нуждаем се от вашата помощ и грижа. (повече)

Дистанционна подкрепа

Ако нямате възможност да станете редовен доброволец в някой от нашите центрове из страната или просто искате да ни подкрепите дистанционно или само за един път, ние винаги търсим помощ с: набиране на средства, маркетинг, организиране на  събития из  България, еднократни проекти с бенефициенти и за популяризиране на услугите и името на Каритас София в страната.

Можете да попълните формуляр за кандидатстване и да изберете една от последните три опции от списъка на възможностите за доброволческа дейност и ще се свържем с Вас!

Вижте картата на нашите проекти

СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ СЕМЕЙСТВОТО НИ

Всички доброволци, които станат част от семейството на Каритас София, ще получат въвеждащо обучение, информация за нас, споразумение (тук) и бадж, с който да се идентифицират, и други материали, от които се нуждаете. Всеки доброволец ще бъде помолен да ни покаже свидетелство за съдимост и да сподели базова информация за себе си с нас, преди да се ангажира с доброволчески услуги. Ще ви бъде даден основен контакт за връзка в центъра/отдела, в който ще станете доброволец и ви насърчаваме да участвате в социални събития и обучения, когато е възможно - присъединете се към нашия екип днес и попълнете формуляр за кандидатстване.

Прочетете повече за доброволческата работа в Каритас София в Годишен отчет 2017